Waarom scrubben ?

Regelmatig diep en goed scrubben is een fundamenteel onderdeel van een gezonde en mooie huid. Diep scrubben activeert de bloedsomloop en stimuleert huid vernieuwing. Het verwijderen van dode huidcellen van de oppervlakte van je huid is niet voldoende. Om de textuur, teint en zuiverheid van je huid te verbeteren, moet je je poriën diep reinigen zodat moisturizers en andere huidbehandelingen diep en makkelijk kunnen penetreren. Bij een gebrek aan diep scrubben kunnen verstoppende onzuiverheden zich verzamelen met als gevold dat de poriën groter worden. Dit effect is niet terug te draaien omdat poriën niet krimpen of kleiner worden.\r\nOndanks dat sommige merken claimen dat hun gezichtsmaskers poriën kunnen strak trekken of verkleinen, is dit niet waar. We kunnen het groter worden niet meer naderhand veranderen. We kunnen ze alleen goed schoonmaken om ze minder zichtbaar te maken en te voorkomen dat onzuiverheden zich erin kunnen ophopen. Het is daarom cruciaal om  regelmatige basis te scrubben als onderdeel van je wekelijkse verzorgingsritueel van de huid.Wij adviseren Ghassoul of Rassoul kleipoeder voor een goede en natuurlijke scrub. Ghassoul komt uit de Moulouya vallei in Marocco. Ghassoul / Rassoul is afgeleid van het werkwoord `Rassala` wat in het Arabisch `schoonmaken` betekent. Ghassoul is te gebruiken voor gezichtsmaskers, haarmaskers, lichaamspakkingen en als alternatief voor zeep, douchegel en shampoo. Een goed alternatief dus bij allergieën en huidproblemen zoals eczeem en psoriasis. De kracht zit in het opnemen van afval-en gifstoffen, de antiseptische werking en de verschillende huidverzorgende mineralen. Ghassoul zuivert, ontspant en verkwikt het lichaam op natuurlijke wijze en houdt de biologische balans van de huid in tact.

Hoe te scrubben met Ghassoul ? Stap-voor-Stap uitgelegd.

 • Was je gezicht met warm water
 • Bereid de Ghassoul (poeder) zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing. Zie ook op de hier bij Ghassoul.
 • Breng een dikke laag Ghassoul aan op gezicht of lichaam
 • Masseer deze goed in met cirkelende beweging
 • Laat de Ghassoul zijn zuiverende en voedende wonderen verrichten voor 10 -20 minuten
 • Afspoelen met warm water
 • Dep je gezicht of lichaam droog met een zachte handdoek
 • Smeer je vervolgens in met heerlijke arganaolie

“Vers” gescrubde huid is gevoelig voor verbranding door de zon. Gebruik daarom altijd zonnebrand-crème na het scrubben,mocht je nog naar buiten gaan.\r\n

Wanneer de huid NIET scrubben ?

Scrub alsjeblieft niet de huid:

 • die dun en gevoelig is, zoals rond de ogen
 • die verbrand is
 • die net een allergische reactie heeft gehad
 • die opgezwollen is
 • met een wond of die geschaafd is

Ghassoul Verwen Tips per Huidtype

Droge Huid Scrubben

Droge huid ziet er soms schilferig uit en voelt strak na het douchen. Het kan zelfs jeuken. Talg is niet de enige schuldige aan acne. Dode huidcellen, in grote getale aanwezig in een droge huid , blokkeren de poriën en veroorzaken ook acne.Scrub producten met geuren en chemicaliën kunnen de droge huid zelfs meer uitdrogen en dat is wel het laatste wat je nodig hebt. Zorg er dus voor dat je een niet-uitdrogend scrub product gebruikt met alleen natuurlijke ingrediënten, zoals Ghassoul. Heb je een droge huid die niet al te gevoelig is, scrub dan 3 keer per week om opbouw van dode huidcellen en droge huid te voorkomen.

Normale huid Scrubben

Normaal huid is de “Ideale Huid” die we allemaal wel willen hebben. Het is zacht, stevig, poriën zijn nauwelijks zichtbaar en het is niet al te vettig. Normale huid vind je vaak bij baby’s en tieners, maar het verliest haar fantastische kwaliteiten naar mate we ouder worden. Het is daarom van belang de onderscheidende kwaliteiten van de normale huid te koesteren door regelmatig scrubben en moisturizen. Heb je een normale huidtype ? Scrub dan 3 keer per week.

Vettige Huid Scrubben

Een vettige huid wordt veroorzaakt door overactieve talgklieren die meer olie produceren dan nodig. Het heeft een glanzende, vettige verschijning : grote poriën zijn gevoelig voor zwarte of witte kopjes en kunnen puistjes of vlekken veroorzaken.Hoewel deze eigenschappen enigzins onwenselijk zijn, heeft het 1 eigenschap dat andere typen huid tot jaloezie drijft: het wordt niet snel oud !Bij mensen met een vettige huid zijn rimpels en lijntjes minder snel zichtbaar als bij die met een droge huid. Alhoewel dagelijks scrubben verleidelijk is om van die ongewenste, olie-achtige huid af te komen, wordt het afgeraden om meer dan 3 keer per week te scrubben. Diep reinigen van dode huidcellen activeert de talgklieren wat dus alleen leidt tot de productie nog meer olie. En dat is wel het laatste wat je wilt.  Met een hoog efficiënt product als Ghassoul is ook niet nodig om meer dan 3 keer per week te scrubben.

Gevoelige huid Scrubben

Gevoelige huid heeft fijne poriën en is gevoelig voor allergische reacties.

Scrub de gevoelige huid 1 keer per week met een zacht en natuurlijk product zoals Ghassoul.

Ghassoul is met name gunstig voor de gevoelige huid, omdat het ook zonder handmatige schrobben werkt en het geen harde korrels bevat die de gevoelige huid verder zouden kunnen irriteren.

Combinatie of Gemengde Huid Scrubben

Gemengde huid heeft zowel droge en vette zones.
Droge zones zijn meestal te vinden op de wangen en de ogen, en vette zones, ook wel T-zone, zijn meestal te vinden op de neus en voorhoofd. Een gemengde huid wordt vaak veroorzaakt door een tekort aan olie, vandaar dat een diepe peeling aangeraden wordt om de talgproductie te stimuleren.
De combinatie huid dient 3 keer per week verwent te worden met een Ghassoul behandeling.

Acne huid behandelen

De meeste acne producten op de markt richten zich op de droge huid, waardoor de huid meer olie zal produceren. Overtollige olie blokkeren poriën en verergeren de acne juist. Ghassoul is vooral gunstig voor acne-huid, omdat het de huid niet uitdroogt. Het vereist ook geen handmatige schrobben en het bevat evenmin grote korrels die ontstoken acne irriteren. Om de acne goed te bestrijden tijdens het scrubben, raden wij aan de Ghassoul te gebruiken in combinatie met lavendel(olie). Lavendel heeft krachtige antiseptische eigenschappen die bacteriën doden en de snelle genezing van puistjes bevorderen.

Wij raden aan de acne huid 3 keer per week te verwennen met een Ghassoul behandeling.