Amandel olie

Amandel olie

14,9524,95

Wissen

Omschrijving

De Prunus amygdalus of Prunus dulcis wordt in de normale taal ook wel de amandelboom genoemd. De amandelnoten, vaak amandelen genoemd, is de grondstof voor amandelolie. Amandelolie is een hydraterende olie die voor zowel de huid als haar gebruikt kan worden. De amandelolie is vrij van chemische hulpstoffen en is 100% natuurlijk. 

De amandelboom wordt voornamelijk geteeld in Zuid-Europa, Marokko, Turkije, Iran en Californië. De amandelen, of amandelnoten die groeien aan de boom, worden koudgeperst en hierna blijft amandelolie over. De koudepersing van de noten is essentieel, namelijk: hoe meer warmte er vrij komt, hoe meer de vitaminen en werkzame stoffen verloren gaan. Er worden geen chemische hulpmiddelen zoals parfum aan de amandelolie toegevoegd, desondanks heeft de amandelolie van nature een heerlijk subtiele nootachtige geur. De amandelolie is 100% natuurlijk en niet getest op dieren. 

Amandelolie valt onder de categorie van de niet-drogende oliën. Dit betekent dat de olie minder snel de huid intrekt dan olie die binnen de categorie drogende oliën valt. Juist de droge, extreem droge en gevoelige huid heeft baat bij een niet-drogende olie zoals amandelolie. Toch is de olie niet vet en laat geen glimmende laag achter. De drogende oliesoorten zijn meer geschikt voor de vette huid. Omdat de olie langzaam intrekt, hoeft er maar weinig olie gebruikt te worden voor de hydratatie van de droge huid. Hierdoor is de amandelolie zuinig in gebruik en gaat een flesje olie lang mee. Amandelolie heeft van nature een beschermingsfactor voor de zon van ongeveer 5. Wel is het belangrijk om u te realiseren dat het hier om een natuurproduct gaat. De samenstelling kan iets afwijken waardoor u nooit volledig zeker bent van de beschermingsfactor. Ga dan ook te allen tijden voorzichtig om met de zon. 

Naast verzorging van de normale tot zeer droge huid, is amandelolie ook goed voor de verzorging van droog en beschadigd haar. De olie kan bijvoorbeeld worden toegevoegd aan shampoo. Ook kan amandelolie na het wassen van het haar op handdoek droog haar worden toegepast. Gebruik hierbij slechts enkele druppels olie en verdeel het goed door het haar om te voorkomen dat het haar vet wordt. Het beste is om de olie vanaf de haarpunten te verdelen, daar deze meestal de meeste hydratatie nodig hebben. Om te voorkomen dat het haar zwaar en vet wordt, slaat u de haarwortels over. 

Amandelolie is als huidverzorging makkelijk te gebruiken. Masseer bij voorkeur enkele druppels op een ietwat vochtige huid in. Ook kan de olie aan de dagcrème worden toegevoegd. Naast de dagelijkse verzorging kunt u met wat amandelolie op een wattenschijfje ook goed make-up verwijderen. Daarnaast wordt amandelolie ook als massageolie gebruikt.

V: Kan deze olie gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! Deze pure olie van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid. 

V: Waarom is de olie zo goed voor je?
A: De olie zit vol met vitamine E en heeft een snelle hydraterende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de olie?
A: Smeer de olie na het douchen licht op de huid en/of in uw haar.

 

NatuurlijkBiologischKoudgeperstOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

Ingredientenopuntia ficus indica (cactusvijgolie)
Houdbaarheid12 maanden
HerkomstMarokko

100% natuurlijk

Aan de amandelolie worden geen chemische hulpstoffen toegevoegd, zoals paraffine, siliconen, PEG en PPG. Een 100% natuurlijk product. 

Geschikt voor de zeer droge huid

Amandelolie is een niet-drogende olie. Hierdoor is de olie bijzonder geschikt voor de droge tot zeer droge, jeukende en schilferige huid. 

Zonbescherming

De amandelolie bevat een van nature aanwezige beschermingsfactor tegen de zon van 4 a 5. 

Stralend haar

Amandelolie is de ideale verzorging om na het wassen van het haar te gebruiken. Enkele druppels is al voldoende. 

Echte recenties

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!