https://statcounter.com/p12434568/reinstall/?guide=default
Avocado olie

Avocado olie (Koudgeperst)

9,9519,95

100 of 200 ml

Wissen

Omschrijving

De Avocado-boom, oftewel Persea Gratissima, groeit in plantages in Californië, Mexico, Brazilië, Zuid-Afrika, Israël en Spanje. De vrucht van de boom, de avocado, is zeer voedzaam. De pit wordt na het eten vaak weggegooid, maar wat veel mensen niet weten, is dat juist van de pit Avocado-olie wordt gemaakt. Avocado-olie is een onbewerkte natuurlijke olie die gebruikt kan worden bij verschillende huidaandoeningen. De olie is ook als haarolie te gebruiken. 

De avocado groeit aan de Avocadoboom en wordt geroemd om het hoge gehalte aan voedingsstoffen en gezonde vetten. De pit van de vrucht wordt weggegooid. Voor het maken van Avocado-olie en Avocadoboter is de pit echter heel belangrijk. Het verschil tussen Avocadoboter en -olie zit in de wijze waarop het product wordt gemaakt. 

Bij Avocadoboter wordt de pit gedroogd, geroosterd, gemalen en vervolgens met lauwwarm water opgeklopt. Nadat de substantie is afgekoeld, wordt de Avocadoboter van het vocht verwijderd met behulp van een zeef. Avocado-olie heeft een iets minder bewerkelijk traject. Hierbij wordt de pit koudgeperst op maximaal 35 graden. Hierbij komt dan olie vrij. De olie wordt gefilterd en het product is klaar voor gebruik. Door de koude persing, blijven vitamines en mineralen behouden en heeft de olie een optimale werking. 

Avocado-olie is een zogenaamde niet-drogende olie. Niet-drogende olie is bij uitstek geschikt voor de droge tot zeer droge huid omdat de olie minder snel in de huid trekt. Desondanks trekt Avocado-olie snel genoeg in om een vette en glimmende glans op de huid te voorkomen. 

Avocado-olie is geschikt om dagelijks te gebruiken en hiermee wordt voorkomen dat de huid droog en schraal wordt. Daarnaast helpt het de huid te ondersteunen wanneer deze reeds droog is of wanneer er droge plekken zijn ontstaan. Door de droge huid met de olie te behandelen, verdwijnen de droge plekken als sneeuw voor de zon. Voor de dagelijkse verzorging van de huid, kan de olie puur worden gebruikt. Ook is het mogelijk om Avocado-olie aan de dagelijkse huidverzorging toe te voegen, zoals bijvoorbeeld de dagcrème. 

Avocado-olie biedt bescherming tegen de zon. Het gaat om factor 10 tot 15. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat het een natuurproduct is. Dit betekent dat er nooit exact gezegd kan worden in welke mate het u tegen de zon beschermt. 

Avocado-olie is niet alleen goed voor de huid. Ook het haar wordt stralend en gezond wanneer de olie op regelmatige basis wordt gebruikt. De olie kan heel eenvoudig worden toegevoegd aan uw conditioner. Hierbij is het toevoegen van enkele druppels voldoende. Naast het toevoegen van de olie aan conditioner, kan de Avocado-olie ook als haarolie na het wassen gebruikt worden. U doet dit door enkele druppels olie op handdoek droog haar in te masseren. De punten van het haar zijn meestal het droogst en verdienen de meeste aandacht.

V: Kan deze olie gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! Deze pure olie van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid. 

V: Waarom is de olie zo goed voor je?
A: De olie zit vol met vitamine E en heeft een snelle hydraterende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de olie?
A: Smeer de olie licht elke ochtend of avond op de huid. Avocado-olie kan ook als haarolie gebruikt worden. Slechts enkele druppels zijn voldoende voor een prachtige glans. 

 

NatuurlijkBiologischKoudgeperstOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

Ingredienten opuntia ficus indica (cactusvijgolie)
Houdbaarheid 12 maanden
Herkomst Marokko

Algemene huidverzorging

Avocado-olie is geschikt voor de algemene huidverzorging van de zeer droge tot normale huid. 

Bescherming van droge huid

Avocado-olie zorgt voor goede hydratatie van de droge huid. De olie beschermt de huid tegen uitdroging. 

Natuurlijke zonbescherming

Avocado-olie biedt op natuurlijke wijze bescherming tegen de zon. De olie heeft een beschermingsfactor van ongeveer 10-15. 

Uitstekende reiniging

Door Avocado-olie met rozenolie te mengen, kan het gebruikt worden om de huid te reinigen. 

Echte recenties

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Avocado olie (Koudgeperst)” te beoordelen

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!