https://statcounter.com/p12434568/reinstall/?guide=default
Cacao boter

Cacao boter

12,95

200 gram

2 - 4 15 %
4 - 6 20 %
6 - 100 30 %

Omschrijving

De vruchten van de Cacaoboom zijn de bekende cacaobonen. Hier wordt niet alleen chocolade van gemaakt, maar ook cacaoboter. Cacaoboter is een weldaad voor de huid en zorgt voor een zijdezacht en soepel gevoel. 

De cacaoboter is een 100% natuurlijk product zonder toevoeging van chemische hulpstoffen. Hierdoor is het ook goed te gebruiken voor de zeer droge en overgevoelige huid. 

Cacao kent u natuurlijk van het overheerlijke chocolade. Maar wist u ook dat de cacaoboom meer levert dan de ingrediënten van deze heerlijke lekkernij? 

Cacaoboter wordt gemaakt van cacaobonen die groeien in de vruchten van de cacaoboom, de Theobroma cacao. De boom komt van oorsprong uit het Amazone- en Orinoko gebied in Brazilië. Cacaobonen worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt, denk aan cosmetica en chocolade. Hierdoor is de vraag naar cacaobonen groot en ligt de prijs vrij hoog. De boom wordt 4 tot 8 meter hoog en de vruchten waar de zaden in zitten, hebben de vorm van een augurk. Zodra de vruchten voorzichtig van de boom zijn verwijderd, om te voorkomen dat er geen nieuwe vruchten meer groeien, worden direct de zaden verwijderd uit de vrucht. Het moet voorkomen dat de zaden gaan kiemen en daarmee onbruikbaar worden. De bonen worden geroosterd en vervolgens gecentrifugeerd of geperst. Het vet wat bij dit proces vrij komt, wordt cacaoboter genoemd. 

Cacaoboter is een uitstekend middel om de droge en ruwe huid mee te hydrateren. De boter bevat vitamine E en K. Vitamine E is een antioxidant en helpt om huidveroudering tegen te gaan. Verder bevat cacaoboter polyfenolen, een stof wat de aanmaak van collageen stimuleert. Dit heeft een vermindering van rimpels en meer elasticiteit van de huid als gevolg. 

Cacaoboter is een vrij harde lichaamsboter met een smeltpunt van 35 graden. Door de boter op je lichaam te masseren, smelt het als vanzelf. Zeker na het douchen valt het gebruik van cacaoboter aan te bevelen. Een warme douche droogt de huid uit. Door cacaoboter te smeren, worden droge en ruwe plekjes weer van voldoende hydratatie voorzien. Omdat je lichaam warm is na het douchen, smeert de cacaoboter beter uit en trekt het snel in. Cacaoboter is ook zeer geschikt om als lipbalsem te gebruiken. Een soepele en zijdezachte huid is het prettige gevolg van deze boter. Omdat er geen chemische hulpstoffen aan worden toegevoegd, is cacaoboter ook bijzonder geschikt voor het gebruik bij een extreem droge en overgevoelige huid.

V: Kan deze olie gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! Deze pure olie van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid. 

V: Waarom is de olie zo goed voor je?
A: De olie zit vol met vitamine E en heeft een snelle hydraterende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de olie?
A: Smeer de olie één á twee keer per dag op de huid en/of nagels.

 

NatuurlijkBiologischKoudgeperstOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

Ingredienten Theobroma Cacao Seed Butter
Houdbaarheid 12 maanden

Rijk aan vitaminen

Cacaoboter is rijk aan vitamine K en E. Vitamine E is een antioxidant en staat er om bekend huidveroudering tegen te gaan. Cacaoboter bevat zelfs stoffen die de verjonging van de huid ondersteunen 

100% onbewerkt

Onze cacaoboter is puur en onbewerkt. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische hulpstoffen, zoals parfum. Hierdoor is cacaoboter ook geschikt voor de gevoelige huid die snel reageert 

Bescherming tegen uitdroging

Cacaoboter is een heerlijke vette boter die goed in de huid trekt. De boter zorgt voor extreem veel hydratatie en voorkomt vochtverlies van de huid 

Zuinig in gebruik

Cacaoboter is een harde boter met een vrij hoog smeltpunt. Doordat de boter smelt door de warmte van het lichaam, pakt u niet snel teveel. Hierdoor is de boter zuinig in gebruik 

Echte recenties

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cacao boter” te beoordelen

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!