• usp iconAls beste beoordeeld
  • usp iconDezelfde dag verzonden
  • usp iconAltijd de voordeligste
  • usp iconUitgebreide support

Castor olie (Koudgeperst)

9,95

  • 100% natuurlijk
  • Voor huid- en haarverzorging
  • Geschikt voor ieder huidtype
  • Met name voor de droge, gevoelige en verouderde huid
Wissen

Biologische Castor Olie

Castor olie is een licht gekleurde stroperige olie die wordt gewonnen uit de vruchten van de Ricinus Communis die in de volksmond de Wonderboom wordt genoemd. De vruchten van de boom worden hierom ook wel liefkozend wonderboon genoemd.

Feitelijk zijn er verschillende manieren om Castor olie te maken, bijvoorbeeld door de zaden uit de vrucht eerst te roosteren. Onze onbewerkte en pure Castor olie wordt gemaakt van ongeroosterde zaden. Juist door geen warmte te gebruiken bij de verwerking van de zaden, blijven de vitaminen en vetzuren behouden. Onze Castor olie wordt gemaakt door de zaden koud te persen. De temperatuur komt niet boven de 35 graden uit en dus kan de kwaliteit en de krachtige werking van de olie worden gewaarborgd.

Dat Castor olie ook wel Wonderolie wordt genoemd, komt niet alleen doordat het van de vruchten van de Wonderboom wordt gemaakt. De resultaten van het gebruik van de olie en de toepassingen zijn zo positief en uitgebreid, dat het alleen al op basis daarvan een Wonderolie kan worden genoemd.

Castor olie is een zogenaamde half-drogende olie. Dit betekent dat de olie geschikt is voor ieder huidtype. De drogende olie is geschikt voor de normale tot vette huid en een niet-drogende olie past bij de zeer droge tot normale huid.

Castor olie heeft een verzachtende en kalmerende werking. Ideaal om op een onrustige, geïrriteerde en verbrande huid te gebruiken. De Omega 9 vetzuren in de olie helpen om de huid tegen uitdroging te beschermen. Er blijft een beschermlaagje achter op de huid. Het ricinolzuur in de Castor olie heeft een gunstig effect op de onzuivere huid, bijvoorbeeld bij acne. Het gebruik van Castor olie op de huid is eenvoudig. Voordat u gaat slapen, brengt u de olie aan op de huid. De volgende dag spoelt u het met warm water af en de huid voelt zacht en soepel aan.

Door de stroperigheid is Castor olie wat moeilijker te smeren, echter bijkomend voordeel is wel dat u niet snel teveel gebruikt.

Ricinus Communis Seed Oil

Extra informatie

Gewicht 100 g
Inhoud 30 ml spray, 50 ml spray, 100 ml spray, 100 ml glas (inclusief pipetje), 200 ml glas (inclusief pipetje)

Castorolie zou de haargroei stimuleren. Het is dan ook een veel gebruikt middel voor de wimpers, maar ook het haar, de baard en wenkbrauwen varen er wel bij. Voor de wimpers en wenkbrauwen kan het beste een klein penseeltje of wattenstaafje worden gebruikt om de olie aan te brengen. U laat het even intrekken om het vervolgend weer uit te spoelen. Het effect is na enkele weken zichtbaar. Castorolie kan beter niet bij vet haar gebruikt worden, maar voor droog haar is het heel geschikt. Castorolie wordt op droog haar toegepast. U laat het ongeveer een half uur tot drie kwartier inwerken en dan wast u het haar met een milde shampoo.

Herkomst

Substantie

Densiteit

Kleur

Geur

Oplossing

Houdbaarheid

India

Vloeibaar

Stroperig

Goud

Olie/Alcohol

12 Maanden

Puur R
Vegetarisch R
Vegan R
Dierlijke testen Q
Bevat alcohol Q
Bevat parfum Q
Conserveermiddel Q

Icon als best beoordeeld
Als beste beoordeeld
Met 4,7 van de 5 sterren op Trustpilot de beste beoordeling

Icon als best beoordeeld
Dezelfde dag verzonden
Vandaag bestellen is vandaag verzenden

Icon als best beoordeeld
Altijd de voordeligste
100% natuurlijke en biologische producten voor de kleinste prijzen

Icon als best beoordeeld
Uitgebreide support
Gebruik de online chat voor antwoord op uw vraag of advies

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Castor olie (Koudgeperst)” te beoordelen