Castor olie

Castor olie

9,9519,95

Wissen

Omschrijving

Castorolie wordt ook wel wonderolie of Ricinusolie genoemd. Castorolie wordt gemaakt van de vruchten van de Wonderboom. Tot ver in de oudheid is het gebruik van Castorolie teruggevonden. Ook nu nog is het een veel gebruikt product voor de verzorging van de huid. 

Castorolie is een onbewerkt natuurlijk product. Het is geschikt voor de verzorging van haar en huid. Castorolie is voor ieder huidtype geschikt, maar met name de droge, gevoelige en verouderde huid. Gebruikers van Castorolie zijn zeer positief over de effecten. 

Castorolie is een licht gekleurde stroperige olie die wordt gewonnen uit de vruchten van de Ricinus Communis die in de volksmond de Wonderboom wordt genoemd. De vruchten van de boom worden hierom ook wel liefkozend wonderboon genoemd. 

Feitelijk zijn er verschillende manieren om Castorolie te maken, bijvoorbeeld door de zaden uit de vrucht eerst te roosteren. Onze onbewerkte en pure Castorolie wordt gemaakt van ongeroosterde zaden. Juist door geen warmte te gebruiken bij de verwerking van de zaden, blijven de vitaminen en vetzuren behouden. Onze Castorolie wordt gemaakt door de zaden koud te persen. De temperatuur komt niet boven de 35 graden uit en dus kan de kwaliteit en de krachtige werking van de olie worden gewaarborgd. 

Dat Castorolie ook wel Wonderolie wordt genoemd, komt niet alleen doordat het van de vruchten van de Wonderboom wordt gemaakt. De resultaten van het gebruik van de olie en de toepassingen zijn zo positief en uitgebreid, dat het alleen al op basis daarvan een Wonderolie kan worden genoemd. 

Castorolie is een zogenaamde half-drogende olie. Dit betekent dat de olie geschikt is voor ieder huidtype. De drogende olie is geschikt voor de normale tot vette huid en een niet-drogende olie past bij de zeer droge tot normale huid. 

Castorolie heeft een verzachtende en kalmerende werking. Ideaal om op een onrustige, geïrriteerde en verbrande huid te gebruiken. De Omega 9 vetzuren in de olie helpen om de huid tegen uitdroging te beschermen. Er blijft een beschermlaagje achter op de huid. Het ricinolzuur in de Castorolie heeft een gunstig effect op de onzuivere huid, bijvoorbeeld bij acne. Het gebruik van Castorolie op de huid is eenvoudig. Voordat u gaat slapen, brengt u de olie aan op de huid. De volgende dag spoelt u het met warm water af en de huid voelt zacht en soepel aan. 

Castorolie zou de haargroei stimuleren. Het is dan ook een veel gebruikt middel voor de wimpers, maar ook het haar, de baard en wenkbrauwen varen er wel bij. Voor de wimpers en wenkbrauwen kan het beste een klein penseeltje of wattenstaafje worden gebruikt om de olie aan te brengen. U laat het even intrekken om het vervolgend weer uit te spoelen. Het effect is na enkele weken zichtbaar. Castorolie kan beter niet bij vet haar gebruikt worden, maar voor droog haar is het heel geschikt. Castorolie wordt op droog haar toegepast. U laat het ongeveer een half uur tot drie kwartier inwerken en dan wast u het haar met een milde shampoo. 

Door de stroperigheid is Castorolie wat moeilijker te smeren, echter bijkomend voordeel is wel dat u niet snel teveel gebruikt.

V: Kan deze olie gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! Deze pure olie van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid.

V: Waarom is de olie zo goed voor je?
A: De olie zit vol met vitamine E en heeft een snelle hydraterende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de olie?
A: Smeer de olie licht elke ochtend of avond op de huid. 

 

NatuurlijkBiologischKoudgeperstOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

Ingredientenopuntia ficus indica (cactusvijgolie)
Houdbaarheid12 maanden
HerkomstMarokko

Droge en gevoelige huid

Castorolie is geschikt voor de verzorging van ieder huidtype. Het heeft een kalmerende en verzachtende werking. 

Puur natuur

Castorolie is een puur en onbewerkt product. Geen toevoeging van chemische hulpstoffen en niet getest op dieren. 

Haarverzorging

Voor de verzorging van uw haar is Castorolie zeer geschikt. Er wordt zelfs beweerd dat het de haargroei stimuleert. 

Zuinig in gebruik

Castorolie is een vrij stroperige dikke olie. Hierdoor gebruikt u niet snel teveel en is de olie zuinig in gebruik. 

Echte recenties

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!