Jojoba Olie (Koudgeperst)

Jojoba Olie (Koudgeperst)

11,9519,95

100 of 200 ml

Wissen

Omschrijving

Jojobaolie wordt gemaakt van de zaden van de jojoba struik. En anders dan u zou doen vermoeden bij een olie, is jojobaolie niet vet en trekt het snel in de huid.

Jojobaolie reguleert de vochtbalans in de huid en is zeer geschikt als haarverzorging. Daarnaast gebruiken veel mensen jojobaolie als massageolie. Jojobaolie is 100% natuurlijk en vrij van chemische toevoegingen.

De Jojobastruik groeit in de woestijnen van Noord-Mexico en Zuid-Arizona. De zaden van de struik bestaan van nature al voor 50% uit een was-achtige olie. Jojobaolie wordt gewonnen door de zaden te persen. Het zijn de Indianen die de jojobaolie al van oudsher gebruiken voor diverse infecties. Inmiddels is ook door de huidige wetenschap bewezen dat jojobaolie over ontstekingsremmende eigenschappen beschikt. Jojobaolie heeft een goudgele kleur en is zo goed als geurloos. 

Jojobaolie heeft een talgproductie vertragende werking en is hierdoor zeer geschikt voor de vette huid en de huid die last heeft van acne. Daarnaast is jojobaolie een drogende olie. Dit betekent dat de olie snel de huid intrekt en geen vette laag op de huid achterlaat. Desondanks is de hydraterende werking bijzonder sterk in past het ook heel goed bij de droge tot zeer droge huid. 

Het gebruik van jojobaolie is heel eenvoudig. Het volstaat om meerdere keren per dag een beetje op de huid aan te brengen. Het is wel belangrijk dat dit steeds een heel klein beetje is. Voor de verzorging van de lippen geldt in de basis hetzelfde. 
Ook voor het verwijderen van de dagelijkse make-up, kan jojobaolie gebruikt worden. Het volstaat om enkele druppels op een wattenschijfje te doen en hiermee de huid te reinigen. De olie is eenvoudig in te masseren en daardoor zuinig in gebruik. Ook voor massages wordt vaak jojobaolie gebruikt. 

Voor de verzorging van haar, kan jojobaolie na het wassen van het haar, voorzichtig op handdoek droog haar worden aangebracht. Houd er wel rekening mee dat teveel olie zal zorgen voor vet en zwaar haar. Enkele druppels volstaan. Voor het wassen van haar met jojobaolie is het handig om enkele druppels olie aan de fles met shampoo toe te voegen. 

Jojobaolie heeft een bijzonder beschermende en herstellende werking. Het is dan ook niet voor niets dat het gebruik van deze olie wordt aangeraden bij de verzorging van littekens. Door littekens regelmatig te masseren met jojobalolie, is er minder littekenvorming en eventuele littekens zijn minder opzichtig aanwezig. Daarnaast levert het een positieve bijdrage aan het vertragen van huidveroudering. De olie heeft een zonbeschermingsfactor van 4. Hierbij dient wel als kanttekening opgemerkt te worden dat het om een natuurproduct gaat en er nooit een exacte beschermingsfactor gegarandeerd kan worden.

V: Kan deze olie gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! Deze pure olie van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid. 

V: Waarom is de olie zo goed voor je?
A: De olie zit vol met vitamine E en heeft een snelle hydraterende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de olie?
A: Doe de olie op een watje en reinig en/of hydrateer hiermee uw huid.

 

NatuurlijkBiologischKoudgeperstOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

IngredientenSimondsia Chinensis
Houdbaarheid12 maanden

Geschikt voor de vette huid

Jojobaolie staat bekend om de positieve effecten op de aanmaak van talg. Aangezien het de talgproductie vertraagt, kan de olie heel goed gebruikt worden bij de vette huid en acne. 

Vrij van chemische hulpstoffen

De jojobaolie van A&M Cosmetics is puur natuur. Er zijn geen chemische hulpstoffen zoals parfum en parabenen aan toegevoegd. 

Drogende olie

Jojobaolie trekt bijzonder snel in de huid en laat geen glans achter. Het valt onder de zogenaamde droge oliën. 

Zonbescherming

Jojobaolie heeft een lichte beschermingsfactor tegen de zon. De natuurlijke bescherming van de huid wordt versterkt. 

Echte recenties

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jojoba Olie (Koudgeperst)” te beoordelen

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!