Kokos olie 200 ml

Kokos olie 200 ml

14,95

Omschrijving

Kokosolie of kokosboter wordt gemaakt van de kokosnoten van de kokospalm. Iedereen kent de smaak van het vruchtvlees van deze bekende vrucht. Inmiddels zijn ook steeds meer mensen op de hoogte van de voordelen van kokosolie. 

Kokosolie is een puur product, volledig vrij van parabenen, parfum en het is zeker niet getest op dieren. Kokosolie is zuinig in gebruik en geschikt voor de hydratatie van ieder huidtype. 

De kokosnoot, of cocos nucifera, is een herkenbare vrucht en de bron voor kokosolie. Het is het witte vruchtvlees van de kokosnoot waar de kokosolie uit gewonnen wordt. eerst wordt het vruchtvlees gedroogd. Door het vruchtvlees koud te persen, ontstaat de kokosolie. Pure en dus onbewerkte kokosolie heeft een smeltpunt rond de 25 graden. Bij bewerkte varianten, vaak ontgeurd en gebleekt, ligt het smeltpunt veel hoger. De onbewerkte kokosolie zal zachter worden naarmate de temperatuur boven het smeltpunt komt. Het kan bij warme omstandigheden een vloeibare substantie worden. Officieel is kokosolie een echte olie, echter omdat het vaak hard is in verband met de koudere temperaturen in ons land, wordt het ook wel kokosboter genoemd. 

Kokosolie wordt koudgeperst om zoveel mogelijk vitamines en mineralen te bewaren. Door hitte verliest het product namelijk al snel de voedingsstoffen. Kokosolie is een niet-drogende olie en bevat verzadigde vetzuren, zoals laurinezuur, myristinezuur en palmitinezuur. Het niet-drogende aspect betekent dat de olie minder snel aan de lucht droogt. Kokosolie is dan ook bijzonder geschikt voor de, oudere en de droge en extreem droge huid, die bij voorkeur lang vet gehouden dient te worden. Een vette huid is meer gebaat bij een drogende olie waarbij de olie snel wordt opgenomen door de huid. 

Kokosolie is bij uitstek geschikt voor de verzorging van huid en haar, maar kan ook gebruikt worden bij oil pulling. Bij oil pulling laat u de kokosolie ongeveer 15 minuten in de mond rond gaan om deze vervolgens uit te spugen. Tijdens het spoelen in de mond, bindt de olie zich met bacteriën die met het uitspugen de mond verlaten. Kokosolie kan ook als badolie gebruikt worden door de olie aan het badwater toe te voegen. De huid wordt verzorgd door meerdere keren per dag een dunne laag kokosolie te smeren. Door het lage smeltpunt, is kokosolie goed smeerbaar. Kokosolie als haarmasker levert een stralende bos haar op. Laat de olie bij voorkeur een nacht inwerken, draai uw haar wel in een handdoek, en was het de volgende dag goed uit met een verzorgende shampoo.

V: Kan deze olie gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! Deze pure olie van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid. 

V: Waarom is de olie zo goed voor je?
A: De olie zit vol met vitamine E en heeft een snelle hydraterende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de olie?
A: Smeer de olie licht elke ochtend en avond op de huid en/of nagels.

 

NatuurlijkBiologischKoudgeperstOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

Ingredientenopuntia ficus indica (cactusvijgolie)
Houdbaarheid12 maanden
HerkomstMarokko

Puur natuur

Er wordt niets aan de kokosolie toegevoegd. Geen parfum, geen overige chemische hulpmiddelen. Hierdoor houden wij de kokosolie puur natuur. Doordat er chemische bestandsdelen aan de kokosolie worden toegevoegd, is deze ook geschikt voor de overgevoelige en snel reagerende huid. 

Voor ieder huidtype

Kokosolie is een niet-drogende olie. Hierdoor is het ook bijzonder geschikt voor de jeukende en schilferige huid. 

Geschikt voor oil pulling

Kokosolie is een ongeraffineerde, koud geperste en biologische olie. Hierdoor is de olie zeer geschikt om te gebruiken bij oil pulling. 

Verzorging voor huid, haren en lippen

Kokosolie is bijzonder veelzijdig. Het kan niet alleen gebruikt worden voor de verzorging van de huid, haren en lippen, maar er kan ook eten in bereid worden. 

Echte recenties

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!