garantie

Kokum boter 200 gram

14,95

Uitverkocht

Omschrijving

In het westen van India groeit de Kokum-boom, ook wel Mangosteen genoemd. Kokumboter wordt gewonnen uit de pruimvormige vruchten die aan de boom groeien. Zodra de vruchten rijp zijn, krijgen ze een donkerrode tot paarse kleur wat een prachtig gezicht geeft. 

Kokumboter is een van de hardste bodybutters met fantastisch verzorgende eigenschappen. De huid wordt gehydrateerd en de vetzuren in kokumboter beschermen de huid tegen verder vochtverlies. Er wordt zelfs rimpelvermindering waargenomen. 

De Kokum-boom is in India een geliefde boom. De bast, bladeren en vruchten worden gebruikt, maar de zaden worden als het belangrijkste deel van de boom gezien. De vruchten zelf zouden een gunstig effect hebben op de genezing van hartklachten. Kokum-olie wordt gewonnen uit de zaden van de vrucht van de boom. Het is niet alleen kokumboter wat hiervan wordt gemaakt, in India gebruikt met de olie ook voor de bereiding van diverse gerechten. Het is dan ook niet zo heel bijzonder dat de Kokum-boom heel geliefd is. 

De zaden van de vrucht van de Kokum-boom worden eerst in de zon gedroogd. Vervolgens worden ze gemalen en in water gekookt. Hierbij komt vet vrij. Dit vet wordt afgeschept, gefilterd en gereinigd. Nu is kokumboter klaar voor gebruik, aangezien er geen verdere toevoegingen bij gedaan worden. Kokumboter is een van de hardste soorten boter. Dit betekent dat de boter zuinig in gebruik is en smelt door de warmte van het lichaam. 

Kokumboter is voorzien van kokum-olie. Kokum-olie is een halfdrogende olie. Dit houdt in dat de olie vrij snel droogt en een licht vette laag achter laat. Kokum-olie is hierdoor bijzonder geschikt voor een normale tot zeer droge, schilferende en jeukende huid. Doordat de kokumboter puur en onbewerkt is, is dit ook geschikt voor de babyhuid en de huid die snel overgevoeligheidsreacties vertoont. 

Kokumboter is bijzonder veelzijdig. Het is rijk aan antioxidanten en ondersteunt het natuurlijk herstellende vermogen van de huid. Kloofjes in lippen, verzachting na zonnebrand, hydrateratatie en onderhoud van de (extreem) droge huid, tegengaan of afremmen van het verouderingsproces van de huid, er zijn enorm veel positieve ervaringen als het om het gebruik van de kokumboter gaat. 

Het is belangrijk om niet een te dikke laag op de huid te smeren. Hierdoor wordt de huid namelijk afgesloten. Beter is het om meerdere keren per dag een dunne laag van de kokumboter op de huid en/of lippen aan te brengen. Na het douchen zal de crème beter smeerbaar zijn door de warmte van de huid. Wordt de boter, bijvoorbeeld tijdens hoge temperaturen in de zomer, te zacht, bewaar deze dan in de koelkast.

 

V: Kan de kokumboter gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! De kokumboter van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid. 

V: Waarom is kokumboter zo goed voor je?
A: De olie zit vol met antioxidanten en heeft een beschermende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de boter?
A: Smeer de boter na een warme douche op de huid.

 

NatuurlijkBiologischOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

Ingredienten Garcinia indica Seed Butter

Halfdrogende oliën

Kokumboter is bijzonder hydraterend en is daarmee ook geschikt voor de zeer droge huid.

Rijk aan antioxidanten

Kokumboter ondersteunt de regeneratie van huidcellen. De boter gaat hiermee huidveroudering tegen en heeft een sterk herstellend vermogen. 

100% natuurlijk

De kokumboter is een puur en onbewerkt product. Dit betekent dat het een zuivere boter is zonder toevoeging van parfum, parabenen of andere chemische hulpstoffen. Hierdoor is de kokumboter ook geschikt voor de gevoelige huid en de kwetsbare babyhuid. 

Betere elasticiteit

Wanneer de huid elasticiteit heeft verloren, kan het gebruik van kokumboter helpen deze elasticiteit te herstellen. 

Echte recenties

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kokum boter 200 gram” te beoordelen

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!