Mango olie

Mango olie

14,9524,95

Wissen

Omschrijving

De Mangoboom brengt de bekende mangovrucht voort. De pit van de mango is niet alleen de basis voor Mangoboter, maar ook voor Mango-olie. 

Mango-olie is een belangrijk onderdeel van de algemene huidverzorging en biedt een optimale bescherming voor de droge en gevoelige huid. Mango-olie is een puur en onbewerkt product en daardoor geschikt voor de overgevoelige huid. Veel mensen met psoriasis en eczeem claimen enorm veel baat te hebben bij het gebruik van Mango-olie. De olie voedt, beschermt en herstelt de kwetsbare huid. Het is niet alleen het verzorgen van aangedane huid waar de olie goed voor is. Ook voor de dagelijkse verzorging en het voorkomen van een droge huid, is mango-olie zeer geschikt. Daarnaast wordt Mango-olie gebruikt voor de verzorging en bescherming van lippen.  

Net als Mangoboter, wordt Mango-olie ook gemaakt van de pit van de mango. De mango groeit als vanzelfsprekend aan de Mangoboom die van origine uit Indië komt en tegenwoordig ook te vinden is in Australië, Brazilië, Zuid-Afrika, Kenia en Mexico. Er is uiteraard een verschil tussen Mangoboter en Mango-olie. Bij Mangoboter wordt de pit gedroogd, geroosterd, gemalen en opgeklopt met lauwwarm water. Na afkoeling van het mengsel wordt met een zeef de boter van de vloeistof gescheiden. Mango-olie wordt gemaakt door de pitten alleen aan een koudepersing te onderwerpen. Hierdoor wordt op lage temperatuur de olie van de pit gescheiden. Daardoor blijven de vitaminen en mineralen behouden. Na het zeven van de olie, is deze klaar om verpakt en gebruikt te worden. 

Mango-olie heeft een smeltpunt van 24 graden. Dit betekent dat als de temperatuur lager ligt, de olie stroperig of zelfs vast kan worden (bij flink lagere temperaturen). Zodra de temperatuur stijgt, zal de olie ook weer zijn normale structuur krijgen. De olie kan iets verwarmd worden, mits de temperatuur niet boven de 35 graden uitstijgt. Dit is ook de maximale temperatuur die met koudpersen vrij komt en zo blijven de vitamines en mineralen behouden. 

Mango-olie behoort tot de niet-drogende oliën. Dit betekent dat de olie bijzonder geschikt is voor de droge, zeer droge, geïrriteerde en gevoelige huid. De olie trekt desondanks snel in en laat geen vette glans op de huid achter. 

Mango-olie kan bij voorkeur in de ochtend en in de avond licht op de huid en de lippen worden ingemasseerd. Voor de dagelijkse verzorging van de huid, kan de olie ook aan een dagcrème worden toegevoegd. Voor de reiniging van de huid wordt Mango-olie gemengd met druppels rozenolie. Masseer het mengsel op het gezicht en laat het enkele minuten intrekken. Vervolgens een lauwwarm vochtig doekje voor ongeveer een minuut op de huid laten rusten en daarmee het mengsel wegvegen en de huid is weer heerlijk schoon.

 

V: Kan deze olie gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! Deze pure olie van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid. 

V: Waarom is de olie zo goed voor je?
A: De olie zit vol met vitamine E en heeft een snelle hydraterende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de olie?
A: Mango-olie kan bij voorkeur in de ochtend en in de avond licht op de huid en de lippen worden ingemasseerd.

 

NatuurlijkBiologischKoudgeperstOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

Ingredientenopuntia ficus indica (cactusvijgolie)
Houdbaarheid12 maanden
HerkomstMarokko

Lipverzorging

De niet-drogende eigenschappen van Mango-olie zorgen ervoor dat de olie ook goed is voor de verzorging en bescherming van uw lippen. 

Huidaandoeningen

Mango-olie is een natuurlijk product met een helende werking voor psoriasis en eczeem. Daarnaast voorkomt de voedende olie een droge huid. 

Reiniging van de huid

Door mango-olie te mengen met wat rozenolie, is de olie zeer geschikt voor de reiniging van de huid. 

Puur natuur

Mango-olie is een onbewerkt product, vrij van o.a. parfum, siliconen en parfum. 

Echte recenties

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!