Marula olie (Koudgeperst)

Marula olie (Koudgeperst)

19,9534,95

100 of 200 ml

Wissen

Omschrijving

De Marulaboom (Sclerocarya birrea) is te vinden in Afrika. Omdat olifanten graag de vruchten eten, wordt de boom ook wel de Olifantenboom genoemd. De Marulaboom draagt vruchten waar de Marulaolie van wordt gemaakt. Marulaolie wordt al eeuwenlang als huidolie gebruikt.

Marulaolie is bij uitstek geschikt voor de droge tot zeer droge huid, de ouder wordende huid en de zogenaamde probleemhuid. De krachtige eigenschappen helpen de huid te herstellen en verzorgen. 100% natuurlijk, zonder chemische toevoegingen.

De Marula boom, ook bekend als de Olifantenboom of Sclerocarya birrea, is een boom die alleen in Afrika voorkomt. De vruchten van de boom zijn bij zowel de inheemse volkeren als bij olifanten erg populair. De vruchten worden zowel door deze dieren als door de mensen veel gegeten vanwege hun hoge vitamine C gehalte. De zaden in de vruchten zijn goed voor het maken van pure en krachtige Marulaolie. Alleen de vrouwelijke Marula boom bevat de vruchten die nodig zijn om de Marulaolie te maken. 

Het is een behoorlijk intensief proces om de vruchten te oogsten, de pitten te verwijderen en daaruit de zaden te winnen. Marulaolie is mede door dit arbeidsintensieve proces en de sterke eigenschappen een kostbare olie. Desondanks is de olie zuinig in gebruik waardoor een flesje erg lang mee gaat. In de vrucht zit een pit. In de pit bevinden zich twee a drie zaden. Zodra de zaden uit de pit verwijderd zijn, worden deze schoongemaakt. De zaden worden vervolgens koudgeperst. Bij de koudepersing wordt een temperatuur van maximaal 35 graden aangehouden. Hierdoor gaan er zo weinig mogelijk vitamines en mineralen verloren. De olie die overblijft wordt gezeefd en is vervolgens klaar om verpakt en gebruikt te worden. 

Marulaolie bevat Omega 6 vetzuren, vitamine E en antioxidanten. Verder worden er geen chemische hulpstoffen aan de olie toegevoegd. Hierdoor is de werking van de olie optimaal en wordt het goed verdragen door de droge, geïrriteerde en overgevoelige (probleem)huid. Marulaolie is een niet-drogende olie. Dit betekent dat de olie wat meer tijd nodig heeft om in de huid te trekken en dat is precies wat een droge tot zeer droge huid nodig heeft. Omdat de olie even op de huid blijft liggen, is er maar weinig olie nodig om het gewenste effect te bereiken. Hierdoor is de olie zuinig in gebruik. 

Marulaolie staat bekend om haar herstellende vermogen. De olie wordt vaak gebruikt bij insectenbeten en kleine wondjes en helpt het herstel te versnellen. Ook op ouderdomsvlekken heeft Marulaolie een positief effect. 

V: Kan deze olie gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! Deze pure olie van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid. 

V: Waarom is de olie zo goed voor je?
A: De olie zit vol met vitamine E en heeft een snelle hydraterende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de olie?
A: Het volstaat om een tot twee keer per dag een paar druppels olie op de huid aan te brengen tot de huid is hersteld.

 

NatuurlijkBiologischKoudgeperstOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

Ingredientensclerocarya Birrea Olie
Houdbaarheid12 maanden

Geschikt voor de probleemhuid

De herstellende eigenschappen van Marulaolie zorgt ervoor dat bij gebruik van de olie de kwetsbare en beschadigde huid zich sneller herstelt. 

Rijk aan vitamines, vetzuren en antioxidanten

De Marulaolie is rijk aan Omega 6 vetzuren, vitamine E en antioxidanten. Hierdoor wordt de huid gevoed en beschermd tegen schadelijke invloeden. 

Onbewerkt en puur

Marulaolie is een onbewerkt product. Hierdoor is het ook geschikt voor de overgevoelige en geïrriteerde huid. 

Ouderdomsvlekken

De sterke beschermende en herstellende eigenschappen van Marulaolie draagt bij aan het verbeteren van ouderdomsvlekken. 

Echte recenties

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!