https://statcounter.com/p12434568/reinstall/?guide=default
Moringa olie

Moringa olie (Koudgeperst)

12,9519,95

100 of 200 ml

Wissen

Omschrijving

De boom Moringa, Moringa Oleifera boom, wordt ook liefkozend de miracle tree of drumstick genoemd. En de boom wordt niet zonder reden de miracle tree genoemd. Uit de zaden in de peulen wordt Moringaolie geperst.

Moringaolie is een niet-drogende olie die in het bijzonder geschikt is voor de droge en geïrriteerde huid. Ook de toepassing op haar en hoofdhuid komt veel voor.

De oorsprong van de Moringa Oleifera boom ligt in het noordelijke deel van de Himalaya. Inmiddels wordt de boom ook in India, Afrika, Zuid-Amerika, Maleisië en de Filipijnen gekweekt. Moringaolie werd al door de Egyptenaren gebruikt om hun overledenen mee te balsemen en veel mensen in Azië gebruiken de olie in verband met de medicinale eigenschappen. De geschiedenis van de olie gaat dan ook ver terug. 

Moringaolie wordt gemaakt van de zaden die zich in peulvormige vruchten bevinden. De vruchten zijn langwerpig en lijken op drumstokjes, daarom wordt de boom ook wel trommelstokboom genoemd. De zaken worden gereinigd en koudgeperst of -gemalen. Door gebruik te maken van koudpersen of -malen, blijven de vitaminen en mineralen behouden die anders bij teveel warmte verloren gaan. Zodra de olie uit de zaden is geperst, wordt de olie alleen nog maar gefilterd en is het klaar om verpakt en gebruikt te worden. De olie is verder dus onbewerkt en 100% natuurlijk. 

Moringaolie is een niet-drogende olie met als eigenschap minder snel in de huid te trekken dan bijvoorbeeld een drogende olie. Desondanks trekt Moringaolie dermate snel in, zodat er geen storende glans op de huid achterblijft. Hierdoor is deze olie in het bijzonder geschikt voor de droge en geïrriteerde huid met bijvoorbeeld psoriasis of eczeem. De olie werkt verzachtend en kan een verlichtende werking hebben bij bijvoorbeeld zonnebrand en insectenbeten. De olie zou huidveroudering afremmen of zelfs tegengaan. Bij de extreem droge huid, insectenbeten en andere irritaties wordt aanbevolen 1 a 2 keer per dag een dunne laag op de aangedane plaats aan te brengen. Na herstel volstaat een gebruik van 3 keer per week gedurende een maand. Uiteraard is Moringaolie ook geschikt als dagelijkse verzorging van de huid. 

Moringaolie is naast de verzorging van de huid ook goed voor het gezond krijgen en houden van haar en hoofdhuid. Voor verzorging van de hoofdhuid dienen enkele druppels op de hoofdhuid in gemasseerd te worden. Spoel wel goed uit met lauwwarm water en was eventueel na met een verzorgende shampoo om te voorkomen dat het haar vet wordt. Voor een gezonde glans van het haar, kan Moringaolie ook als haarolie worden gebruikt. Hierbij kunnen enkele druppels van de olie op droog haar aangebracht worden. Aandacht voor de haarpunten is hierbij het meest belangrijke.

V: Kan deze olie gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! Deze pure olie van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid. 

V: Waarom is de olie zo goed voor je?
A: De olie zit vol met vitamine E en heeft een snelle hydraterende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de olie?
A: Smeer de olie één á twee keer per dag op de huid en/of nagels.

 

NatuurlijkBiologischKoudgeperstOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

Ingredienten opuntia ficus indica (cactusvijgolie)
Houdbaarheid 12 maanden
Herkomst Marokko

100% natuurlijk

Aan de Moringaolie worden geen chemische hulpstoffen zoals parabenen en parfum toegevoegd. Hierdoor is de olie ook geschikt voor de overgevoelige huid die snel reageert. 

Bescherming bij insectenbeten

Moringaolie heeft een ontstekingsremmende werking en is dan ook een goede ondersteuning onder andere bij insectenbeten. 

Voor de droge en geïrriteerde huid

Moringaolie staat bekend om de uitstekende hydratatie en is bij uitstek geschikt voor de droge en geïrriteerde huid, bijvoorbeeld bij eczeem en psoriasis. 

Niet vet

Ondanks dat Moringaolie een niet-drogende olie is, blijft er geen vette laag achter op de huid en zorgt het toch voor uitstekende hydratatie. 

Echte recenties

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Moringa olie (Koudgeperst)” te beoordelen

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!