Nigella olie

Nigella olie (Biologisch & koudgeperst)

16,9529,95

100 of 200 ml

Wissen

Omschrijving

Nigella-olie wordt gewonnen uit de zaden van de Nigella Sativa, onder andere ook bekend als Schwarzkümmel. De olie is rijk aan Omega 3, 6 en 9 en bevat bovendien essentiële onverzadigde vetzuren, aminozuren, vitaminen en anti-oxidanten.

Nigella-olie is een zeer smeerbare drogende olie die geschikt is voor de droge en geïrriteerde huid. De olie is 100% natuurlijk en vrij van chemische hulpstoffen zoals parfum, parabenen en siliconen.

Nigella-olie wordt gemaakt van het eenjarige kruid Nigella gemaakt. De olie wordt ook wel Zwarte Komijn, Zwart Zaadolie, Black Seed Oil, nootmuskaatbloem of Schwarzkümmel genoemd. De oorsprong van de struik ligt in het Midden-Oosten en in de oudheid werden de zaden al als geneesmiddel gebruikt. Er zijn zelfs Egyptische graven gevonden waarin de zaden lagen die als geschenk aan de overledenen waren meegegeven. De zaden worden ook wel gegeten, al heeft het verder niets te maken met het gelijknamige kruid. Aan het innemen van de olie worden heilzame werkingen toegeschreven, al mag het middel geen geneesmiddel, maar wel een voedingssupplement worden genoemd. Onze Nigella-olie is bedoeld als huidolie en dus alleen geschikt voor uitwendig gebruik. 

De zaden uit de Nigella Sativa worden na het schoonmaken koudgeperst. Door de temperatuur bij de persing onder de 35 graden te houden, wordt voorkomen dat vitamines en mineralen verloren gaan. Na het vrijkomen van de olie wordt deze gefilterd en vervolgens verpakt om naar de klant verzonden te worden. De olie is 100% natuurlijk en vrij van chemische toevoegingen. Hierdoor is de olie ook geschikt voor de overgevoelige en snel reagerende huid. 

Nigella-olie behoort tot de categorie van de drogende oliën. Een drogende olie trekt snel in de huid in en laat geen vette glans op de huid achter. Een drogende olie is doorgaans zeer geschikt voor de normale tot vette huid. Nigella-olie past echter ook bij de droge en geïrriteerde huid. Ook bij diverse huidaandoeningen kan de Nigella-olie worden gebruikt. 

Nigella-olie is een zachte voedende olie die goed uitsmeert. Omdat er per keer maar enkele druppels gebruikt hoeven te worden, is de olie zuinig in gebruik. Voor de normale huid is het vaak voldoende op de huid een keer per dag met enkele druppels olie te masseren. Is de huid droog tot zeer droog of merkt u dat de huid behoefte heeft aan meer hydratatie, gebruik de olie dan twee keer per dag. Nigella-olie kan ook heel goed als badolie worden gebruikt door enkele druppels aan het badwater toe te voegen. De olie laat zich ook goed mengen met producten zoals shea boter en argan olie.

V: Kan deze olie gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! Deze pure olie van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid. 

V: Waarom is de olie zo goed voor je?
A: De olie zit vol met vitamine E en heeft een snelle hydraterende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de olie?
A: Voor de normale huid is het vaak voldoende op de huid een keer per dag met enkele druppels olie te masseren.

 

NatuurlijkBiologischKoudgeperstOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

Ingredienten Nigella Sativa Olie
Houdbaarheid 12 maanden

Rijk aan vitamines en mineralen

Nigella-olie is een voedende olie die rijk is aan Omega 3, 6 en 9 en onverzadigde vetzuren, aminozuren, vitaminen en anti-oxidanten. 

Drogende olie

Nigella-olie is een drogende olie. De olie wordt snel door de huid opgenomen en laat geen storende glans op de huid achter. 

Droge en geïrriteerde huid

Nigella-olie is een rijke en voedende olie. Bijzonder geschikt voor de verzorging van de droge en geïrriteerde huid. 

100% natuurlijk

Nigella-olie is het beste wat de natuur te bieden heeft. Daarom laten wij onze producten vrij van petrochemische bewerkingen en ingrediënten. 

Echte recenties

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nigella olie (Biologisch & koudgeperst)” te beoordelen

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!