• usp iconAls beste beoordeeld
  • usp iconDezelfde dag verzonden
  • usp iconAltijd de voordeligste
  • usp iconUitgebreide support

Sesam olie (Biologisch & koudgeperst)

12,95

  • 100% natuurlijk
  • Basisolie voor huid- en massageolie
  • Ondersteunt celvernieuwing van de huid
Wissen

De sesam plant komt van oorsprong voor in Afrika, maar wordt tegenwoordig ook gekweekt in andere landen met een tropisch of subtropisch klimaat. Sesamolie wordt ook in de keuken gebruikt, echter zijn dan de zaden eerst geroosterd alvorens geperst. Wanneer sesamolie voor de huid wordt gemaakt, worden de zaden uit de plant gehaald en schoongemaakt. Het verschil met de culinaire sesamolie is echter dat de zaden niet geroosterd worden voor de persing. De ongeroosterde zaden worden koudgeperst om zoveel mogelijk vitamines en mineralen te behouden. Na het filteren van de olie wordt deze verpakt en is het klaar voor gebruik.

Sesamolie is een zogenaamde half-drogende olie. Drogende olie is geschikt voor de normale tot vette huid en niet-drogende olie past bij de droge tot zeer droge huid. Doordat sesamolie daar tussenin zit, past het bij ieder huidtype. De olie trekt snel in en laat geen vette laag op de huid achter.

Sesamolie bevat een van nature aanwezige zonbeschermingsfactor van 3 a 4. Wel dient hierbij opgemerkt te worden dat het om een natuurproduct gaat. Dit betekent dat er nooit exact vermeld kan worden welke mate van bescherming de olie biedt. Het is dan ook altijd van belang om verstandig met de zon om te gaan en eventueel extra zonbescherming te gebruiken.

Sesamum Indicum Olie

Sesamolie is een niet vette en goed smeerbare olie die snel in de huid trekt. De olie geeft geen zwaar gevoel aan de huid en kan ook goed gebruikt worden als massage olie. Het gebruik van sesamolie is heel eenvoudig. Het volstaat om enkele malen per dag enkele druppels op de huid aan te brengen met masserende bewegingen. Door de olie masserend aan te brengen, trekt deze sneller in, maar wordt ook de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Feitelijk werkt dit op dezelfde manier wanneer de sesamolie als massageolie wordt gebruikt. Door het snel intrekken van de olie, zal er na de massage geen hinderlijk vette laag op het lichaam achterblijven.

Herkomst

Substantie

Densiteit

Kleur

Geur

Oplossing

Houdbaarheid

Non-EU

Vloeibaar

Olie

Gelig

Kruidig

olie/alcohol

12 Maanden

Biologisch R
Vegetarisch R
Vegan R
Dierlijke testen Q
Bevat alcohol Q
Bevat parfum Q
Conserveermiddel Q

 

Icon als best beoordeeld
Als beste beoordeeld
Met 4,7 van de 5 sterren op Trustpilot de beste beoordeling

Icon als best beoordeeld
Dezelfde dag verzonden
Vandaag bestellen is vandaag verzenden

Icon als best beoordeeld
Altijd de voordeligste
100% natuurlijke en biologische producten voor de kleinste prijzen

Icon als best beoordeeld
Uitgebreide support
Gebruik de online chat voor antwoord op uw vraag of advies

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sesam olie (Biologisch & koudgeperst)” te beoordelen