https://statcounter.com/p12434568/reinstall/?guide=default
Sesam olie

Sesam olie (Biologisch & koudgeperst)

12,9519,95

100 of 200 ml

Wissen

Omschrijving

In tegenstelling tot sesamolie voor gebruik in de keuken, waarbij geroosterd sesamzaad wordt gebruikt, wordt sesamolie voor de huid gemaakt van ongeroosterde zaden. De sesam plant vindt zijn oorsprong in Afrika, maar wordt nu in landen met een (sub)tropisch klimaat geteeld.

Sesamolie een 100% natuurlijke olie die geschikt is als basisolie voor de huid en als massageolie. De olie is geschikt voor ieder huidtype en heeft een sterk voedende en hydraterende werking zonder de huid te irriteren. Sesamolie is rijk aan vitamines en mineralen en staat bekend om de sterke regenererende eigenschappen. Dit betekent dat de celvernieuwing van de huid wordt ondersteund. De olie helpt om huidveroudering tegen te gaan. Rimpels verminderen en de elasticiteit van de huid wordt groter. Een stralende en soepele huid is het gevolg.

De sesam plant komt van oorsprong voor in Afrika, maar wordt tegenwoordig ook gekweekt in andere landen met een tropisch of subtropisch klimaat. Sesamolie wordt ook in de keuken gebruikt, echter zijn dan de zaden eerst geroosterd alvorens geperst. Wanneer sesamolie voor de huid wordt gemaakt, worden de zaden uit de plant gehaald en schoongemaakt. Het verschil met de culinaire sesamolie is echter dat de zaden niet geroosterd worden voor de persing. De ongeroosterde zaden worden koudgeperst om zoveel mogelijk vitamines en mineralen te behouden. Na het filteren van de olie wordt deze verpakt en is het klaar voor gebruik. 

Sesamolie is een zogenaamde half-drogende olie. Drogende olie is geschikt voor de normale tot vette huid en niet-drogende olie past bij de droge tot zeer droge huid. Doordat sesamolie daar tussenin zit, past het bij ieder huidtype. De olie trekt snel in en laat geen vette laag op de huid achter. 

Sesamolie bevat een van nature aanwezige zonbeschermingsfactor van 3 a 4. Wel dient hierbij opgemerkt te worden dat het om een natuurproduct gaat. Dit betekent dat er nooit exact vermeld kan worden welke mate van bescherming de olie biedt. Het is dan ook altijd van belang om verstandig met de zon om te gaan en eventueel extra zonbescherming te gebruiken. 

Sesamolie is een niet vette en goed smeerbare olie die snel in de huid trekt. De olie geeft geen zwaar gevoel aan de huid en kan ook goed gebruikt worden als massage olie. Het gebruik van sesamolie is heel eenvoudig. Het volstaat om enkele malen per dag enkele druppels op de huid aan te brengen met masserende bewegingen. Door de olie masserend aan te brengen, trekt deze sneller in, maar wordt ook de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Feitelijk werkt dit op dezelfde manier wanneer de sesamolie als massageolie wordt gebruikt. Door het snel intrekken van de olie, zal er na de massage geen hinderlijk vette laag op het lichaam achterblijven.

V: Kan deze olie gebruikt worden bij een gevoelige huid?
A: Ja! Deze pure olie van A&M Cosmetics is onbewerkt en 100% natuurlijk dus ook geschikt voor de gevoelige huid. 

V: Waarom is de olie zo goed voor je?
A: De olie zit vol met vitamine E en heeft een snelle hydraterende werking voor de huid.

V: Hoe gebruik ik de olie?
A: Smeer enkele malen per dag enkele druppels olie licht op de huid. 

 

NatuurlijkBiologischKoudgeperstOngeraffineerdVegetarischVeganFair Trade

Ingredienten sesamum Indicum Olie
Houdbaarheid 12 maanden

Ideale massageolie

Sesamolie is goed smeerbaar en zeer geschikt als massageolie voor de (hoofd)huid.

Huidvernieuwing

Sesamolie draagt bij aan de regeneratie van de huidcellen. Een gezonde en stralende huid is het gevolg. 

100% natuurlijk

Onze sesamolie is een puur natuur en onbewerkt product. Er zijn geen chemische hulpstoffen toegevoegd. 

Natuurlijke zonbescherming

In de sesamolie van A&M Cosmetics is van nature een zonbeschermingsfactor van 3 a 4 aanwezig. 

Echte recenties

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sesam olie (Biologisch & koudgeperst)” te beoordelen

100 dagen niet goed geld terug garantie op alle producten!

Like ons!

Volg ons op social media voor de laatste acties!